str. Uzinelor 2, et.4
Chișinău, Republica Moldova
022 011 000
022 804 678
info@amplica.md
support@amplica.md

5 modalități pentru a îmbunătăți viteza site-ului Dvs.

5 modalități pentru a îmbunătăți viteza site-ului Dvs.

Astăzi viteza și performanța site-ului Dvs. este mult mai importantă decât oricând. Așteptările utilizatorilor au crescut, iar răbdarea a ajuns la limită. Dacă un site web se încarcă greu utilizatorii îl vor părăsi imediat, cu toate că ar trebui să mai aștepte o secundă sau două. Clienții rămân dezamăgiți și pot abandona site-ul chiar în mijlocul procesului de efectuare a cumpărăturilor.

În plus, Google a declarat că viteza unui site afectează clasarea site-ului în rezultatele căutării. Deci, este important să acordați atenție la viteza site-ului. În continuare, vă prezentăm 5 modalități eficiente de îmbunătățire a vitezei:

1.Utilizați un plan de web hosting

Totul începe prin alegerea corectă a planului și a companiei de hosting. Înainte de a vorbi despre viteză, trebuie să aveți o companie de încredere cu hardware-ul solid și fiabil, pentru a găzdui site-ul Dvs. Dacă aveți site-ul nesigur, nu contează cât de repede acesta funcționează. Vizitatorii îl vor părăsi și nu se vor mai întoarce.

Revenind la viteza site-ului Dvs., cele mai multe companii de hosting, cum ar fi Amplica, oferă o serie de planuri de găzduire, începînd cu shared hosting, apoi, servere virtuale, servere dedicate și servere cloud. Pe măsură ce alegeți diferite tipuri de hosting, crește atât prețul cât și numărul de resurse dedicate pentru site-ul Dvs.

2.Activități de caching

Caching-ul este un termen tehnic pentru stocarea de date într-o zonă de depozitare temporară. Acest lucru îmbunătățește performanța unui site, deoarece conținutul multor pagini este deja pregătit și disponibil, nu are nevoie să fie preluat, procesat ca să fie afișat pentru un utilizator. De asemenea, reduce încărcarea diferitelor resurse de sistem pe server.

CITEȘTE ȘI: Cum faceți bani din blog-ul Dvs.?!

3.Utilizați o rețea de livrare a conținutului

Probabil, cel mai eficient mod de a accelera viteza site-ului Dvs. este de a utiliza o rețea de livrare a conținutului. De exemplu, CDN-ul este un sistem de servere distribuite în diferite zone, cu scopul de a oferi disponibilitatea la resursele unui site într-un timp scurt; de exemplu: imagini, text, CSS, JavaScript, etc. Rețeaua CDN vă ajută foarte mult la viteza de încărcare a unui site, deoarece utilizatorul final întotdeauna va descărca resursele web de la serverul din rețeua CDN care este mai aproape de locația sa, astfel site-ul va putea funcționa mult mai bine chiar de numărul vizitatorilor este mare, nefiind nevoie să facă față tuturor cererilor un singur server.

4.Optimizați imaginile Dvs.

Pe măsură ce utilizatorii se așteaptă la o calitate înaltă a imaginilor pe paginile web, dimensiunea imaginii devine mai mult decât o problemă pentru viteza paginii. Cele mai multe imagini pot fi reduse în dimensiune utilizând instrumente grafice de editare sau plugin-uri fără ca utilizatorul web să observe o reducere a calității.

5.Minimizarea dimensiunii fișierului HTML, JavaScript și CSS

Astăzi site-urile și aplicațiile web depind din ce în ce mai mult de CSS și JavaScript, deci este important să se reducă dimensiunea acestor fișiere text. Minimizarea este o modalitate foarte bună de a spori viteza site-ului. Acest lucru înseamnă practic eliminarea de comentarii, spații suplimentare, interlinii și delimitatori de bloc în cod, pentru a face codul mai mic în dimensiune și a reduce cantitatea de date care trebuie să fie transferate – reducând astfel timpul necesar pentru a încărca o pagină.