str. Uzinelor 2, et.4
Chișinău, Republica Moldova
022 011 000
022 804 678
info@amplica.md
support@amplica.md

5 nume de domenii vândute la prețuri exagerat de mari

5 nume de domenii vândute la prețuri exagerat de mari

Cât ați fi dispuși să plătiți pentru un domeniu? 5, 10, 50 de euro? Probabil, aceste sume vă par destul de potrivite pentru achiziționare unui nume de domeniu, fie el .com, .md, .info sau .eu. În mod normal un nume de domeniu la Amplica poate fi procurat la prețuri între 8 și 36 euro. Dar v-ați gândit vreodată că există nume de domenii vândute la prețuri exagerat de mari.

nume-domeniiDenumirile generice, populare pot fi foarte atractive pentru companii. Iar companiile mari nu-și prea pun problema procurării unor nume de domenii scumpe. Deci care sunt numele de domenii vândute la cele mai mari prețuri?

  1. Vodka.com – este un domeniu care a fost procurat de către un miliardar rus, cel acre deținea în proprietatea sa compania producătoare de vodcă Russian Standard. Acest nume de domeniu a fost procurat la un preț de 3 milioane de dolari.
  2. Mi.com – este un nume de domeniu achiziționat de către un producător chinez de telefoane mobile. Acest nume de domeniu a costat puțin peste 3,5 milioane de dolari. Achiziția a fost efectuată în anul 2014.
  3. Clothes.com – o denumire generică care nu ar fi putut să nu fie tentantă. Acest domeniu a fost procurat la un preț de 4,9 milioane de dolari  de către magazinul online de încălțăminte Zappos.
  4. Medicare.com – 4,8 milioane de dolari au fost investiți pentru a procura acest nume de domeniu. Domeniul a fost achiziționat de către compania americană de asigurări de sănătate eHealth.
  5. Toys.com – un alt nume de domeniu vânat de către companiile care vând jucării. Acest domeniu a fost scos la licitație în anul 2009 și a fost vândut pentru 5,1 milioane de dolari.