str. Uzinelor 2, et.4
Chișinău, Republica Moldova
022 011 000
022 804 678
info@amplica.md
support@amplica.md

5 sfaturi pentru a creea un site de succes pe WordPress

5 sfaturi pentru a creea un site de succes pe WordPress

Dacă dorești să construiești site-ul în mod corect, aceasta  implică mai mult  decât alegerea unui șablon frumos, selectarea companiei de hosting  și apoi să apeși butonul „Publică”. Deși sistemele de gestionare a conținutului web, cum ar fi WordPress, fac o treabă bună oferind resurse care ușurează crearea și punerea în funcție a siteu-lui tău, o planificare din timp ar trebui să fie o parte de bază a procesului de creare a site-ului. Mai jos găsești cinci lucruri pe care le poți  face pentru a planifica cu succes site-ul înainte de a fi creat în WordPress.

Care e motivul pentru care-ți dorești un site?

Gândește-te la scopul noului site. Ai nevoie de un site web pentru afacere? Pentru hobby?  Încerci să vinzi  produse online și trebuie să creezi un site e-commerce care să accepte plăți online, să proceseze comenzi? Sau poate vrei să începi un blog?

Toate aceste tipuri de site-uri necesită conținut diferit și este important să înțelegeți mai întâi scopul site-ului tău. De exemplu, blogurile sunt în mod obișnuit foarte simple de creat și de gestionat. Site-urile de e-commerce, pe de altă parte, pot implica un nivel mai ridicat de complexitate mai ales dacă ai mai multe produse pentru de a gestiona și dorești să acceptați plăți online.

Ce caracteristici dorești ca site-ul să includă? Dar de care ai nevoie în realitate?

Odată ce te-ai decis ce site dorești să creezi, va fi necesar să faci o listă cu caracteristici de care site-ul va avea nevoie. Dorești sa deschizi  un salon de coafură? Atunci o idee bună va fi un plugin WordPress care oferă clienților posibilitatea de a de a face rezervări online pe site.

În calitate de blogger, ai nevoie de o modalitate prin care cititorii să poată să se aboneze la fluxul de bloguri, astfel încât atunci când faceți un nou post, aceștia să primească conținutul printr-un e-mail. Aceasta este o modalitate importantă de a vă crește numărul de cititori.

WordPress oferă mii de pluginuri diferite (52.867), și  atunci când sunt adăugate, pot oferi diferite funcții specifice. Deoarece există o  mare varietate, e cazul să decizi personal  de ce caracteristici ai nevoie pe site.

Să luăm de exemplu un site e-commerce. Când cauți un plugin e-commerce pe site-ul plugin WordPress , câteva opțiuni vor apărea în rezultatele căutării. Unele pluginuri ar putea fi mai potrivite pentru site-ul tău dacă dorești să vinzi sute sau chiar mii de produse online. Alte pluginuri pot fi mai potrivite pentru o afacere mai mică, cu un inventar maxim de 10 articole. Când faci această alegere ar fi bine să te asiguri de două lucruri: că plugin-ul se potrivește nevoilor tale și prețul se încadrează în bugetul de dezvoltare a site-ului.

 

Cum dorești ca site-ul să arate?

Aceasta este o parte importantă a procesului de planificare, deoarece aspectul site-ului este o parte de brand, în special  dacă construiești un site pentru o afacere. WordPress are mii de șabloane pre-proiectate pe care le poți alege. Un șablon vă oferă un format pentru început. Apoi, poți personaliza culorile și fonturile site-ului pentru a reflecta propriul brand și stil.

Dacă ai o afacere, atunci când alegi culorile și fonturile site-ului este bine să le aliniezi cu aspectul și logo-ul companiei. Acest lucru va crea consecvență pe pagini și este un mod subtil de a vă transmite marca, astfel site-ul va arăta mai profesionist.

De ce structură are nevoie site-ul?

Acum că ați întărit detaliile importante ale site-ului web, este timpul să începi să faci o hartă cu structura site-ului. Aceasta înseamnă să decizi ce elemente ar trebui să includă  meniul principal și ce elemente ai nevoie  sub fiecare element din meniu principal. Acesta este modul în care vizitatorii vor naviga pe site. Ține cont să creezi o navigare care să facă o experiență plăcută pentru utilizatori.

Iată cum puteți harta site-ul:

  1. Notează toate elementele din meniul principal în partea de sus a paginii.
  2. Decide ce elementele din submeniu trebui să includă.
  3. Decide ce conținut dorești pe pagina  de pornire și unde dorești să fie poziționat. Recomandăm să acorzi o mare atenție conținutului de sub meniu, astfel încât oamenii să-l vadă imediat ce intră pe site pentru prima dată. Pentru un site de afaceri, un exemplu ar putea fi un apel la acțiune sau un anunț de promoție. Pentru un site de hobby, dacă sunteți fotograf, puteți adăuga un slide show  cu cele mai noi fotografii. Conținutul trebuie să fie cât mai captivant!

Adună toate fișierele și scrie conținutul înainte de a-l introduce în WordPress.

Acest pas vă poate economisi timp în procesul de construcție. Cel puțin, decide esența conținutului pe care dorești să îl incluzi pe fiecare pagină web. Gândește-te ce temă trebuie să includă fiecare  pagină și să se bazeze pe categoria din meniu. Când vine vorba de conținut, păstrați-l scurt și captivant. O regulă bună pentru blocurile sau pentru paragrafele de text web este între 40 și 55 de caractere pe linie sau aproximativ 8 până la 11 cuvinte . Odată ce ai notat  conținutul, aceasta îți poate oferi o idee despre locul în care să introduci conținutul în șablonul pe care l-ai ales.

De asemenea, adună într-un singur folder de pe computer fișierele pe care dorești să le utilizezi pe site, cum ar fi fotografii sau documente PDF-uri. Aceasta va face încărcarea fișierelor pe site mult mai rapid, deoarece ai toate fișierele într-un singur loc.

Echipa Amplica speră că ai găsit aceste sfaturi de planificare a site-ului utile. O planificare din timp poate face procesul de construire a unei site o experiență distractivă și îți va oferi un site care arată mai profesionist și bine gândit.