str. Uzinelor 2, et.4
Chișinău, Republica Moldova
022 011 000
022 804 678
info@amplica.md
support@amplica.md

8 sugestii pentru a alege un nume de domen potrivit

sfaturi cum alegi nume domain

Alegerea numelui de domeniu este asemănătoare cu alegerea numelui companiei – în ambele cazuri este nevoie de multă gândire. Numele de domeniu este identitate ta pe web, așa că e bine să te asiguri că alegi un nume de domeniu care nu numai că este potrivit pentru afacerea ta, dar care este ușor de găsit și promovat. Amplica vine cu 8 pași de urmat care te vor ajuta să alegi un nume de domeniu perfect.

  1. Să fie ușor de scris

Găsirea unui nume de domeniu care este ușor de tapat este important în succesul online. Dacă folosești jargoane sau cuvinte care pot fi scrise în diferite moduri, aceasta va face ca clienții să găsească mai greu site-ul tău.

      2 Să fie scurt.

Dacă numele tău de domeniu este lung și complicat, riști ca clienții să-l scrie greșit. Ar trebui să fie scurt și simplu.

  1.  Folosește cuvinte-cheie.

Încearcă să folosești cuvinte- cheie care descriu domeniul tău de activitate sau serviciile pe care le oferi. De exemplu, dacă ai o afacere de geamuri, tu dorești să înregistrezi ReparareaGeamurilor.com sau SchimbareaGeamurilor.md. Aceasta ajută la îmbunătățirea poziției în motoarele de căutare (ca rezultat măresc traficul) și îi dau un sens mai larg clienților tăi.

  1. Țintește zona ta.

Dacă afacerea ta este locală, ia în considerare să incluzi orașul sau localitatea în numele tău de domeniu, în acest fel va fi mai ușor pentru clienții locali să o memoreze și să o găsească. Exemplu: SchimbareaGeamurilorChișinău.md

  1. Evită numere și cratime.

Numerele și cratimele deseori sunt înțelese în mod greșit. Oameni care aud adresa ta web nu știu dacă folosești numere (5) sau cuvinte (cinci) ori uită cratima sau o pun într-un loc greșit. Dacă ai nevoie de acestea în domeniul tău, înregistrează diferitele variante pentru a fi în siguranță.

   6. Să fie ușor de memorizat.

Sunt milioane de domenii înregistrate, având un domeniu atrăgător și ușor de memorat este important. Odată ce ți-a venit în minte un nume, împărtășește-l cu prietenii apropiați ca să te asiguri că sună atrăgător și are sens pentru alții.

Soluție rapidă: Ai o idee bună de domeniu?  Înregistrează numele de domen astăzi și publică un site web înainte ca cineva să o facă în locul tău.

  1. Folosește o extensie de domen potrivită.

Extensiile sunt sufixe, așa ca .com, .net sau .md, la sfârșitul adresei web. Acestea pot avea utilizări specifice, așa că asigură-te să alegi una care se potrivește pentru afacerea ta. Extensia domeniului .com este cea mai populară, dar poate fi dificil să alegi un domeniu .com scurt și memorabil pentru că acesta există de foarte mult timp.

Aici găsești niște extensii principale și cum acestea sunt folosite:

.co : o abreviere pentru companie, comerț și comunitate

.info: site-uri informative

.net: site-uri internet de infrastructură tehnică

.org: organizații non-comerciale și organizații non-profit

.biz:  business sau comercial, cum ar fi site-urile e-commerce

.me : bloguri, CV-uri sau site-uri personale

.md site-uri în R. Moldova

Amplica are acum o ofertă activă ce pune la dispoziția ta nume de domene la prețuri speciale. Începând cu 4.99 euro poți da site-ului tău o adresă .info, .eu, .company, .digital,  sau altele 14. Deschide oferta aici: Ofertă domene Amplica.

Sugestie: Nu trebuie să creezi un site web pentru fiecare domeniu. Trebuie doar să redirecționezi orice domen suplimentar pe site-ul tău principal.

  1. Acționează rapid

Numele de domenii se vând rapid. Din fericire ele nu sunt scumpe, așa că înregistrează numele de domeniu favorit cât mai repede posibil. Mai jos găsești un verificator de domenii disponibile. Scrie numele de domen de care ești interesat și vezi dacă acesta este liber. Dacă este liber, ulterior apasă butonul înregistrează. Baftă!