Alegerea numelui de domeniu cu succes

Fie că vă doriți un blog personal, fie că aveți un hobby de care ați vrea să afle și prietenii. Fie că începeți o afacere sau vă extindeți pe piețe noi chiar dacă afacerea nu se bazează pe aplicații web este esențial să o faceți ținând cont de Internet.
Web-ul poate fi folosit drept cel mai

avantajos mijloc publicitar pentru produsele/serviciile dvs și este mai eficient decît oricare mijloc de publicitate cu scopul de a atrage noi clienți. Domeniul Internet pe care-l alegeți este un factor important în succesul online al afacerii dvs.

Numele de domeniu trebuie să fie:

1. numele sau denumirea produsului/serviciului țintă – îl alegeți atunci cînd doriți un web-site pentru atragerea utilizatorilor ce caută un anumit tip de serviciu/produs

2. identic cu cel al firmei dvs. – dacă doriți un domeniu care să vă reprezinte firma, acest lucru fiind deosebit de important în promovarea identității firmei dvs. online.

3. memorabil și scurt – pentru a reduce greșelile cînd se tastează sau cînd îl aud potențialii vizitatori. Ideal ar fi de 6 litere, însă puteți  combina 2 sau 3 cuvinte dacă este mai evident, chiar dacă e puțin mai lung (cu condiția să fie sugestive).

4. cuvinte cheie, dar nu prea – dacă atragerea de vizitatori prin motoare de căutare este importantă incercați să introduceți în cadrul domeniului unul sau două cuvinte cheie. Dar să fiți atenți să nu fie nici foarte cunoscut sau utilizat, deoarece ar fi foarte greu să-l poziționați mai sus în Google.

5. în româna și nu engleză – toată lumea se dă în vînt după domenii în engleză neținînd cont de zona geografică unde se află vizitatorii țintă, altfel unii useri pot incurca literele și  ei se pierd. Folosiți așa domene doar în cazul cînd activitatea se desfășoară în afara Republicii Moldova.

6. fără subdomenii sau mai simple (scurte) – pentru că vizitatorii unui site au mai puțină încredere în site-urile găzduite în cadrul altor site-uri (ex lider.rs.md/~radu/vacante.html), eventual cu bannere sau ferestre pop-up-uri agasante decât în site-uri găzduite pe domenii proprii (www.vacante.md). Însă dacă sunteți elev/student și vă doriți un blog/web-site dar nu vă prea permiteți, Amplica vă oferă subdomen cu numele din.md

N.B. domeniul nu poate conține spații, puncte sau liniuțe de subliniere.

Importanța sufixelor:

.md – folosiți atunci cînd activitatea se desfășoară doar în Moldova
.com – aveți site-uri comerciale sau personale care doriți să fie prezente și în extern
.org – specific pentru companiile non-profit (ONG-uri)
.net – companii sau orice activități implicate în infrastructura Internetului
.info – mai mult este utilizat pentru site-urile de știri
.fm – pentru frecvențele de radio
.tv – desigur că pentru canalele de televiziune
.edu – organizațiile educațională

Deaceea, atunci cînd vă hotăriți la un domeniu ținînd cont de specificul activității dvs, ar fi bine să vă rezervați/cumpărați mai multe sufixuri. Chiar dacă la început nu le folosiți, mai tîrziu ar putea să nu mai fie disponibile.

P.S.: După ce ați găsit un domeniu potrivit comandați-l imediat, deoarece poate fi folosit doar de o singură persoană sau firmă. Poate fi luat în orice clipă de către altcineva.

Grăbiți-vă! Aplică chiar ACUM!Lasă un răspuns

four × four =