str. Uzinelor 2, et.4
Chișinău, Republica Moldova
022 011 000
022 804 678
info@amplica.md
support@amplica.md

Amplica recomandă: 6 sfaturi pentru cumpărături online în siguranță

Amplica recomandă: 6 sfaturi pentru cumpărături online în siguranță

În această perioadă probabil cauți pe net cele mai bune oferte la diverse servicii sau cadouri pentru cei dragi. Fie că o faci pe site-urile companiilor locale sau cele internaționale, ești sigur că o faci suficient de securizat?

Ar trebui să te gândești la securitatea cumpărăturilor online în fiecare zi din an, dar riscurile sunt mai mari anume în această perioadă a anului, deoarece hackerii și tricksterii știu că cele mai multe persoane fac cumpărături anume în luna decembrie.

Îți prezentăm 6 cele mai bune sfaturi care să-ți sigure siguranța ta, a datelor cu caracter personal  și a banilor tăi în timpul tranzacțiilor online.

  1. Verifică cu atenție ofertele venite prin email

Inbox-ul tău este, probabil, asaltat cu diverse promoții și oferte de sărbători. Majoritatea sunt sigure și destul de bune, dar ar putea exista și o cantitate echitabilă de spam cu linkuri periculoase. Dacă unele emailuri îți trezesc suspiciuni, este recomandat să navighzei direct prin browser către site-ul companiei fără a da click pe linkurile din email. Unele emailuri pot fi pline cu linkuri periculoase care doresc fie să-ți infiltreze programe malware sau să  fure din informațiile  personale.

Pentru a gestiona fluxul de e-mailuri comerciale, este recomandat să configurezi o adresă de e-mail specială pentru site-urile tale preferate.  Acest lucru va reduce foarte mult numărul de e-mailuri de periculoase.

  1. Asigură-te că este un site securizat (https//)

Înainte de a introduce informațiile personale de pe cartea de credit, asigură-te că vezi pictograma de blocare mică și cuvântul “Secure” de lângă adresa URL a site-ului web, de exemplu: Secure|https://amplica.md/. Acest lucru te asigură că orice informație pe care o distribui site-ului va fi gestionată într-o manieră sigură. Deci, aruncă cu atenție o privire la acele URL-uri de cumpărături care nu au certificatul de SSL de securitate – altfel spus acea carte de indentitate a securității Secure|https://.

 

  1. Utilizează parole unice

Știm că dorești să faci cumpărături rapid, dar nu opta pentru calea ușoară de a utiliza aceleași parole pentru toate site-urile. Poți crea parole unice pentru fiecare site sau, mai bine, utilizează un manager de parole ca LastPass1Password sau Keychain pentru a crea și administra parole unice.

  1. Managementul cardului de credit

Nu face cumpărături cu cardul de debit (adică unul legat direct de contul bancar), mai cu seamă pentru site-urile dubioase. Utilizează un card de credit pentru a pune un nivel de protecție între tine și site-ul de cumpărături. De ce? Gândește-te doar la câte site-uri au fost hackuite în ultimii ani. Dacă utilizezi un card de debit, întregul tău cont bancar este în pericol. Dacă utilizezi un card de credit separat pentru toate cumpărăturile, îl poți anula cu ușurință în cazul în care site-ul de unde faci cumpărăturile este atacat .

  1. Software de securitate

Dacă cumperi în continuare de pe computerul desktop sau laptop, asigură-te că dispui de cele mai recente programe de securitate sau de actualizări ale sistemului de operare pentru a proteja sistemul împotriva virușilor. Acest lucru este deosebit de important, deoarece probabil că vei vizita o mulțime de site-uri necunoscute cu “cele mai bune oferte” și vei deschide emailurile cu „oferte de sărbători” care ar putea să nu aibă cele mai bune interese.

  1. Evitați cumpărăturile false și aplicațiile pentru cumpărături

Majoritatea  persoanelor fac cumpărăturile de pe dispozitivul mobil. Tocmai de asta merită să fii atent cu descărcarea oricărei aplicații noi de facilitare a procesului de cumpărare online. Cele mai grave sunt aplicațiile copycat apps   care par a fi aplicații legale, dar ale căror unic scop este de a infecta smartphone-urile și de a fura datele personale.

Astea sunt cele mai importante momente pentru care ar fi bine să ai atenție sporită pe care Amplica le-a selectat pentru siguranța ta. Acestea fiind spuse  scrise, te invităm navighezi pe www.amplica.md la categoria Oferte pentru a prinde ofertele pentru serviciile de hosting, domain și SSL certificate.  Garantăm securitate și prețuri avantajoase!