str. Uzinelor 2, et.4
Chișinău, Republica Moldova
022 011 000
022 804 678
info@amplica.md
support@amplica.md

Blog


Amplica recomandă: 6 sfaturi pentru cumpărături online în siguranță

În această perioadă probabil cauți pe net cele mai bune oferte la diverse servicii sau cadouri pentru cei dragi. Fie că o faci pe site-urile companiilor locale sau cele internaționale, ești sigur că o faci suficient de securizat?

Ar trebui să te gândești la securitatea cumpărăturilor online în fiecare zi din an, dar riscurile sunt mai mari anume în această perioadă a anului, deoarece hackerii și tricksterii știu că cele mai multe persoane fac cumpărături anume în luna decembrie.

Îți prezentăm 6 cele mai bune sfaturi care să-ți sigure siguranța ta, a datelor cu caracter personal  și a banilor tăi în timpul tranzacțiilor online.

  1. Verifică cu atenție ofertele venite prin email

Inbox-ul tău este, probabil, asaltat cu diverse promoții și oferte de sărbători. Majoritatea sunt sigure și destul de bune, dar ar putea exista și o cantitate echitabilă de spam cu linkuri periculoase. Dacă unele emailuri îți trezesc suspiciuni, este recomandat să navighzei direct prin browser către site-ul companiei fără a da click pe linkurile din email. Unele emailuri pot fi pline cu linkuri periculoase care doresc fie să-ți infiltreze programe malware sau să  fure din informațiile  personale.

Pentru a gestiona fluxul de e-mailuri comerciale, este recomandat să configurezi o adresă de e-mail specială pentru site-urile tale preferate.  Acest lucru va reduce foarte mult numărul de e-mailuri de periculoase.

  1. Asigură-te că este un site securizat (https//)

Înainte de a introduce informațiile personale de pe cartea de credit, asigură-te că vezi pictograma de blocare mică și cuvântul “Secure” de lângă adresa URL a site-ului web, de exemplu: Secure|https://amplica.md/. Acest lucru te asigură că orice informație pe care o distribui site-ului va fi gestionată într-o manieră sigură. Deci, aruncă cu atenție o privire la acele URL-uri de cumpărături care nu au certificatul de SSL de securitate – altfel spus acea carte de indentitate a securității Secure|https://.

 

  1. Utilizează parole unice

Știm că dorești să faci cumpărături rapid, dar nu opta pentru calea ușoară de a utiliza aceleași parole pentru toate site-urile. Poți crea parole unice pentru fiecare site sau, mai bine, utilizează un manager de parole ca LastPass1Password sau Keychain pentru a crea și administra parole unice.

  1. Managementul cardului de credit

Nu face cumpărături cu cardul de debit (adică unul legat direct de contul bancar), mai cu seamă pentru site-urile dubioase. Utilizează un card de credit pentru a pune un nivel de protecție între tine și site-ul de cumpărături. De ce? Gândește-te doar la câte site-uri au fost hackuite în ultimii ani. Dacă utilizezi un card de debit, întregul tău cont bancar este în pericol. Dacă utilizezi un card de credit separat pentru toate cumpărăturile, îl poți anula cu ușurință în cazul în care site-ul de unde faci cumpărăturile este atacat .

  1. Software de securitate

Dacă cumperi în continuare de pe computerul desktop sau laptop, asigură-te că dispui de cele mai recente programe de securitate sau de actualizări ale sistemului de operare pentru a proteja sistemul împotriva virușilor. Acest lucru este deosebit de important, deoarece probabil că vei vizita o mulțime de site-uri necunoscute cu “cele mai bune oferte” și vei deschide emailurile cu „oferte de sărbători” care ar putea să nu aibă cele mai bune interese.

  1. Evitați cumpărăturile false și aplicațiile pentru cumpărături

Majoritatea  persoanelor fac cumpărăturile de pe dispozitivul mobil. Tocmai de asta merită să fii atent cu descărcarea oricărei aplicații noi de facilitare a procesului de cumpărare online. Cele mai grave sunt aplicațiile copycat apps   care par a fi aplicații legale, dar ale căror unic scop este de a infecta smartphone-urile și de a fura datele personale.

Astea sunt cele mai importante momente pentru care ar fi bine să ai atenție sporită pe care Amplica le-a selectat pentru siguranța ta. Acestea fiind spuse  scrise, te invităm navighezi pe www.amplica.md la categoria Oferte pentru a prinde ofertele pentru serviciile de hosting, domain și SSL certificate.  Garantăm securitate și prețuri avantajoase! 

 

 


Extensia .srl – noul standard de calitate între domenii – acum GRATUIT

Mai știți cum se spune că dacă afacerea nu există online, atunci ea nu există deloc? E timpul să creați o prezență online pentru compania Dvs. Și, dacă tot o faceți, făceți-o original și în pas cu cele mai proaspete inovații în domeniul IT. Alegeți extensia .SRL – apărută în premieră pe piața noastră.

Extensia .SRL – acum și în Moldova!

Continue Reading


Sfaturi: Bazele branding-ului pentru afacerile tinere

01 – Ce este identitatea corporativă?

Pe când afacerea este o strategie care urmărește să îţi aducă valoare, să vândă ceea ce produci, branding-ul este un instrument pentru a arăta oamenilor care-i ideea ta despre viziune, aspect, şi gust. Brand-ul tău reprezintă „ce fel de” business ai.

Putem depune mult efort pentru a ne asigura că oamenii ne văd afacerea în modul în care ne convine nouă, dar, pe termen lung, brand-ul devine ceea ce spun oamenii despre afacerea ta.

Brand-ul tău e e viziunea ta, perspectiva individuală și poziția în business;
Brand-ul tău este un fel de set de elemente de design, care arată oamenilor că ești ceea ce pretinzi că ai fi;
Brand-ul tău este mesajul pe care îl promovezi lumii.

Gândește-te la brand ca…

Continue Reading


Ce nu are Gmail: 4 posibilități gratuite de la Deskun

Serviciu Gmail a depăşit anul trecut cifra de 1 miliard de utilizatori. Popularitatea acestui serviciu este atât de mare, încât chiar și Microsoft e forțat să deschidă în clientul de e-mail pentru Windows 10 funcții Google, care anterior erau disponibile numai în Outlook.com. Acest lucru este de înțeles, deoarece Gmail este complet gratuit, are cea mai bună protecție anti-spam din lume și opțiuni de automatizare și comoditate. Cu toate acestea, până şi unui asftel de gigant îi lipsesc o serie de funcții foarte importante. Acest lucru este valabil mai ales în cazul celor care folosesc serviciul Gmail pentru a lucra cu clienții. De exemplu confirmarea primirii mesajului trimis este disponibilă numai în vesriunea corporativă a serviciului.

Cele mai multe dintre funcțiile lipsă sunt completate prin utilizarea unor soluţii terțe şi anume aici apare problema alegerii unei soluţii nu atât complete, cât „ușoare”, deoarece Google Chrome este stigmatizat (pe drept, uneori) drept „cel mai greu” browser tocmai din cauza extensiilor scrise neoptimizat…

Continue Reading


10 instrumente pentru start-up-uri și start-up-eri

Start-up-urile apar în fiecare zi. Unele dintre ele devin adevarate mine de aur pentru creatorii săi, dar acestea sunt puține. Desigur, lansarea și promovarea propriului star-up este o muncă infernală și grea. Ea începe aproape imediat ce ați reușit să deveniţi start-up-er: este necesar să se evalueze cu luciditate perspectivele de idei, pentru a primi un feedback de la utilizatorii potențiali, pentru a aduce proiectul pe piaţă. Anume de aceea Amplica vine Adăugați cu un mic set de instrumente care vă vor ajuta în procesul de planificare, generare de lead-uri si design de produs.

Startup Graveyard

Aflăm experienţa grea, dar plină de satisfacții a predecesorilor. Strartup Graveyard este un director de start-up-uri care nu au reușit să fie realizate și creatorii cărora au fost forțați să părăsească jocul. Scopul proiectului nu este de a stigmatiza anumite proiecte pentru greșeli, ci de a analiza factorii care au condus la eşec. Istoricul start-up-urilor este prezentat într-un mod concis, clar: nume, nișă, perioada de activitate, investitori și buget, concurenți, principalele motive care au dus la eşec. Vizitatorii sunt, de asemenea, invitaţi să contribuie la „autopsie”….

Continue Reading


Pagina 1 din 3412345...102030...Ultima »