str. Uzinelor 2, et.4
Chișinău, Republica Moldova
022 011 000
022 804 678
info@amplica.md
support@amplica.md

Ce alegem: servere dedicate sau stocare cloud?

Ce alegem: servere dedicate sau stocare cloud?

best-dedicated-server-hosting-providers

Orice afacere are nevoie de locuri sigure unde să păstreze informațiile care vor fi foarte accesibile pentru angajați. În același timp, este foarte important ca fiecare companie să aibă o soluție de stocare potrivită care să fie perfect de utilizat și să se isprăvească cu toate fișierele necesare de uploadat și de downloadat. Tehnologiile de atăsi pun la dispoziția companiilor, două tipuri de stocare pe care le puteți găsi inclusiv pe pagina Amplica. Întrebare este: care dintre ele e mai potrivită și de ce? Când e mai relevant de utilizat o platformă și când alta? Răspunsurile la aceste întrebări interesante le aflăm din articolul de mai jos.

Hai să începe cu analiza fiecărei platforme:

Stocarea Cloud

Despre stocarea pe Cloud se spune că e cea mai efectivă din punct de vedere a costurilor, dar acest lucru depinde foarte mult de mărimea cloudului și de ce aveți nevoie de el. Hostingul Cloud, uneori, poate totuși să vă servească cu costuri mult mai mari decât serverele dedicate, foarte mult depinde de situație. Pe de altă partea, Cloud Hostingul vă poate ajuta cu scalabilitatea. De asemenea, acest tip de stocare rulează perfect pe Android și iOS prin intermediul aplicațiilor. Hostingul Cloud este foarte fiabil, mai puțin predispus spre crashing și necesită o mentenanță mult mai scăzută.

Serverele dedicate

Pe de altă parte serverele prezintă alte tipuri de avantaje. Serverele dedicate pot să vă ofere un nivel mult mai înalt de protejare a datelor și de obicei reprezintă o soluție mult mai bună pentru companiile mari. Securitatea strictă este cel mai relevant și mai răspândit avantaj al acestora în comparație cu Cloud Hosting. Plus, atunci când utilizați serverele dedicate de obicei, aceste sunt administrate de companii IT care o să vă ajute să administrați perfect serverele și mereu să le actualizați.

Dacă încă nu știți sigur ce tip de stocare vi se potrivește mai bine, vă recomandăm să apelați la serviciile companiei Amplica pentru a obține sfaturi profesioniste și relevante.