str. Uzinelor 2, et.4
Chișinău, Republica Moldova
022 011 000
022 804 678
info@amplica.md
support@amplica.md

Ce este un certificat SSL și de ce ai nevoie de unul?

Ce este un certificat SSL și de ce ai nevoie de unul?

În calitate de  proprietar de site web ai auzit probabil nu doar o dată de certificat SSL și importanța acestuia. Când îți construiești un site web pentru prima dată, toate aceste jargoane tehnice pot părea de parcă ai învăța o limbă nouă. Dar, dacă planifici ca clienții tăi să introducă informația lor privată online, atunci va trebui să întreprinzi măsuri adiționale de securitate puse la dispoziție de un certificat SSL. Mai jos echipa Amplica descrie ce este un certificat SSL și în ce situații ar fi înțelept să criptezi datele pe site-ul tău.

Ce este un certificat SSL?

Încrederea este foarte importantă pe internet. Orice site care își face o reputație de nesiguranță, insecuritate sau lipsă de onestitate se poate aștepta ca traficul să scadă la zero. Pe de altă parte, un site care poate să demonstreze că ia siguranța în serios poate atrage mai mulți vizitatori. La fel, acest fapt poate fi pozitiv, dacă găzduiești un site web pentru o comunitate, un serviciu de membru sau un e-commerce. Utilizatorii activi ai internetului și cumpărătorii online recunosc din ce în ce mai mult prezența pe ecran a unei mici pictograme cu un lacăt sau a unei adrese de site care începe cu https:// drept un semn că pot avea încredere în site-ul la care se conectează. Motivul cel mai important de ce site-urile web folosesc certificat SSL este pentru a proteja informația sensibilă care este trimisă dintre calculator și server. Dacă datele precum este numărul cardului de credit, parole și altă informație personală nu sunt criptate, atunci hackerii o pot fura foarte ușor.

Cu un certificat SSL informația ta este de nepătruns pentru cei care încearcă să o fure. Unicii oameni care vor fi disponibili să o descifreze sunt destinatarii de la celălalt capăt al conexiunii. Cu un certificat SSL tu poți avea încredere că informația clienților tăi care fac afaceri va fi sigură de hoții de identitate și potențialii hackeri.

Am nevoie eu de un certificat SSL pentru site-ul meu?

Un certificat SSL te poate ajuta să construiești o relație de încredere între vizitatorii și site-ul tău. A construi încrederea online este vorba de a da indicii subtili vizitatorilor sau clienților tăi că poți fi de încredere.

Dacă site-ul tău presupune un schimb de informație personală, atunci ar trebui să te gândești serios și imediat să obții un certificat SSL. Dacă utilizatorul tău trebuie să introducă informațiile de pe cardul de credit, atunci un certificat SSL este obligatoriu.

Multe dintre pachetele Web Hosting de la Amplica vin cu un certificat SSL inclus sau este disponibil la un preț mic. Indiferent dacă ai nevoie de un certificat SSL pentru site-ul tău de e-commerce sau altceva, poți securiza site-ul tău astăzi – pentru a afla mai multe detalii despre preț, fă click aici sau scrie-ne pe info@amplica.md.