str. Uzinelor 2, et.4
Chișinău, Republica Moldova
022 011 000
022 804 678
info@amplica.md
support@amplica.md

Ce este web hosting? Un ghid pentru începători, partea II.

Ce este web hosting? Un ghid pentru începători, partea II.

 

Care este pachetul potrivit pentru mine ?

Sperăm că, în urma publicării articolului anterior, acum ai o idee mai bună despre tipul de hosting de care ai nevoie pentru proiectul tău, dar mai sunt câteva lucruri pe care trebuie să le ei în considerare.

Spațiu de stocare și lățime de bandă: Cât de mare va fi site-ul tău web și cât de mulți vizitatori va avea? Trebuie să te asiguri că opțiunea pe care o alegi, nu te va pune într-o situație dificilă. Nu vei putea construi site-ul pe care ți-l dorești dacă ai prea puțin spațiu de stocare și puțină lățime de bandă, iar în această situație te vei trezi că vei plăti bani în plus pentru pachetul tău de hosting.  

Utilizarea resurselor: Va fi site-ul tău doar din câteva pagini, plus un formular de contact sau ai nevoie de un site e-commerce cu drepturi depline?  Nu încerca să pui pe roate un site e-commerce imens pe un host partajat- pur și simplu nu va funcționa. Dar, de asemenea, nu lansa un site web mic și simplu pe un sever dedicat – vei pierde bani. Întotdeauna poți începe cu un pachet mic și apoi faci un upgrade la pachetul tău, dacă pe viitor vei avea nevoie de asta.

Suport tehnic: Este important ca furnizorul tău de hosting să ofere suport tehnic 24/7 în limba ta. Dacă nu – s-ar putea să te confrunți cu dificultăți în a rezolva o problemă cibernetică. Dacă sunt semne că nu există nici un fel de suport tehnic, atunci este mai bine să alegi altă companie.

Garanție uptime: Companiile de hosting web de primă clasă trebuie să ofere o garanție de uptime de 99.5 % sau 99.9%. Această garanție înseamnă că site-ul tău web va funcționa 99.5 %/ 99.9% din timp.(Desigur, această garanție nu include downtime-ul cauzat de probleme care nu pot fi controlate de host-ul tău web). Dacă host-ul nu oferă garanție uptime, mergi în altă parte.

Supliment: Pentru a te încuraja să te înscrii, numeroase companii de web hosting oferă supliment precum este un nume de domeniu gratuit pentru un an întreg. Privește aceste promoții obiectiv pentru a vedea dacă există ceva cu adevărat util pentru tine, dar nu permite  ca aceasta să fie un factor major în decizia ta. Un web host de încredere cu o reputație bună este mai important decât niște mărunțișuri frumoase oferite gratuit.

Am nevoie de abilități tehnice pentru a utiliza un serviciu de web hosting?

Deși nu este necesar să fii un geniu tehnic pentru a utiliza un serviciu de bază de web hosting, va fi binevenit dacă vei avea ceva aptitudini tehnice sau măcar dacă ești dispus să le înveți. Dacă opțiunea hosting pe care ai ales-o are un panou de control bun, vei găsi destul de simplă soluția să instalezi aplicații web cum ar fi WordPress sau Drupal. Cu toate acestea, înțelegerea modului de încărcare a fișierelor prin FTP te va ajuta să beneficiezi cât mai mult de pachetul tău de hosting.

Dacă te îngrijorezi de aspectul tehnic, ai putea lua în considerare că poți folosi instrumentul Site Builder precum cel oferit de Amplica. Amplica Site Builder include hosting și îți permite foarte ușor să proiectezi un site web fără prea multe cunoștințe tehnice. Drept alternativă, ai putea angaja un web designer să creeze și să încarce site-ul pentru tine.

Rezumând.

Sperăm că acum tu înțelegi mai bine ce este un web hosting și care pachet este cel mai potrivit pentru tine. Înțelegerea noțiunilor de bază pentru crearea și hostarea propriului site web poate fi foarte plăcut. Dar nu trebuie să faci totul singur. Echipa Amplica va fi aici pentru a te ajuta la fiecare pas al acestui parcurs. Ai nevoie de ajutorul nostru? Contactează-ne!