str. Uzinelor 2, et.4
Chișinău, Republica Moldova
022 011 000
022 804 678
info@amplica.md
support@amplica.md

Ce nu are Gmail: 4 posibilități gratuite de la Deskun

Ce nu are Gmail: 4 posibilități gratuite de la Deskun

Serviciu Gmail a depăşit anul trecut cifra de 1 miliard de utilizatori. Popularitatea acestui serviciu este atât de mare, încât chiar și Microsoft e forțat să deschidă în clientul de e-mail pentru Windows 10 funcții Google, care anterior erau disponibile numai în Outlook.com. Acest lucru este de înțeles, deoarece Gmail este complet gratuit, are cea mai bună protecție anti-spam din lume și opțiuni de automatizare și comoditate. Cu toate acestea, până şi unui asftel de gigant îi lipsesc o serie de funcții foarte importante. Acest lucru este valabil mai ales în cazul celor care folosesc serviciul Gmail pentru a lucra cu clienții. De exemplu confirmarea primirii mesajului trimis este disponibilă numai în vesriunea corporativă a serviciului.

Cele mai multe dintre funcțiile lipsă sunt completate prin utilizarea unor soluţii terțe şi anume aici apare problema alegerii unei soluţii nu atât complete, cât „ușoare”, deoarece Google Chrome este stigmatizat (pe drept, uneori) drept „cel mai greu” browser tocmai din cauza extensiilor scrise neoptimizat

În urma unei analize de tip benchmark, am stabilit că extensia Deskun pentru browserul Chrome se află la jumătatea drumului dintre mega-complet, ca și funcțional, și „greutatea” asupra browserului. Vă vom prezenta în continuare patru dintre cele mai importante functii care nu sunt disponibile în Gmail: mesajele „întârziate”, opțiunea de amânare a lecturii mesajului (cu memento), rapoartele despre starea „citit” a mesajului și șabloanele pentru răspunsuri rapide.

Instalați extensia. Între timp, Gmail se deschide automat. Confirmați accesul și puteți să începeți să lucrați.

Urmărirea citirii (Mail tracking)

Aceasta este, probabil, cea mai importantă funcție, care îi lipsește unui utilizator Gmail. Opțiunea este activată în mod automat după instalarea extensiei. O puteți dezactiva cu ușurință, făcând clic pe pictograma „ochi” înainte de a trimite un mesaj. În mapa „Inbox” în fața mesajelor citite va fi pictogramă cu ochi verde (în cazul mesajelor citite) sau gri (pentru mesajele necitite). Pictogramele similare sunt prezente și în corpul scrisorii.

Pentru comoditate în mapa „Sent” este creată în mod automat pagini separate, cu liste de emailuri citite și, respectiv, necitite.

Trimitere întârziată (Send later)

Această opțiune este foarte utilă pentru managerii ce lucrează direct cu clientii. Situația apare de multe ori, atunci când o persoană nu are timp să se ocupe de fluxul de e-mail-uri primite în timpul orelor de program. El trebuie să lucreze seara și noaptea, să pregătească documente și să trimită email-uri. Problema e că trimiterea e-mail-urilor în afara orelor de lucru este considerată o mișcare de prost gust. Ca urmare, managerul trebuie să salveze proiectele, iar dimineața să-și petreacă timpul pentru a le trimite. Există și alte scenarii pentru o asemenea opțiune, de exemplu trimiterea unui comunicat de presă la o oră anumită.

Cu ajutorul Deskun puteți pregăti o scrisoare și să-i setați ora de trimitere. Această funcție poate fi utilizată la crearea unui mesaj nou. Pe panoul de jos, faceți clic pe pictograma verde de trimitere întârziată, selectați ora și data, apoi faceți clic pe „Submit”. Scrisoarea va fi trimisă în dosarul „Drafts”, unde aceasta poate fi editată fie pentru a schimba ora de trimitere, fie pentru a o șterge.

Amânarea (Snooze)

Opțiunea „amânare” (Snooze) este utilă pentru cei care lucrează cu o mulțime de fluxul de corespondență. Puteți alege orice scrisoare și să-i atașați un timer. După un anumit timp, aceasta (scrisoarea) va apărea în mapa originală ca mesaj necitit. Astfel, puteți utiliza Gmail, pentru a gestiona sarcinile. De exemplu, dacă doriți să reveniți la o scrisoare importantă a unui client și vă este frică să nu uitați de ea, nu este necesar să apelați la o alarmă terță, doar „amânați” scrisoarea.

Faceți clic pe pictograma Deskun de lângă scrisoarea dorită, selectați „Amintește-mi în” și setați cronometrul. Scrisoarea va fi mutată în mapa Deskun: Snooze. Această opțiune este disponibișă și pentru mesajele trimise. La trimitere, faceți un clic pe pictograma portocalie „Amintește-mi în” din panoul de jos și setați cronometrul.

Puteți seta, de asemenea, condițiile de alertare – scisoarea va apărea în dosar dacă:

  • Destinatarul nu a răspuns;
  • Destinatarul nu a deschis-o;
  • Indiferent de caz.

Şabloane pentru mesaje (Message templates)

Dacă amânarea este util atunci când aveți o mulțime de e-mail-uri primite, șabloanele vor ajuta pe cei care scriu multe mesaje. Creați șabloane de mesaje care pot fi invocate rapid. Dați clic pe „Selectați un șablon“ în panoul de jos și selectați șablonul dorit din listă. Textul șablonului selectat va fi automat încărcat în coprul scrisorii. Crearea unui nou șablon espe posibilă în panoul din contul Deskun, la secțiunea „Șabloane”.

Amplica nu are nici o legătură cu producătorii acestei extensii, doar considerăm că Deskun a adunat sub umbrela de opțiuni mai multe gratuități, pentru care, în alte situații, fie trebuia să instalezi mai multe extensii, fie să apelezi la servicii comerciale.