str. Uzinelor 2, et.4
Chișinău, Republica Moldova
022 011 000
022 804 678
info@amplica.md
support@amplica.md

Cel mai bun hosting pentru site-ul meu!

Cel mai bun hosting pentru site-ul meu!

Proprietarul oricărui web-site dorește ca acesta să fie vizitat de cât mai mulți utilizatori posibili. Una dintre cele mai importante componente ale transformării respectivei dorințe în realitate este hosting-ul. Ce înseamnă acesta, pentru ce este necesar și cum să-l alegi pe cel mai bun? Vom răspunde la aceste întrebări și la altele în acest articol.

Hosting-ul este un serviciu, care oferă resursele necesare pentru plasarea anumitei informații pe un server care se află, în mod constant, în reţeaua de Internet. Desigur, fiecare din noi are dreptul să aleagă modalitatea cea mai potrivită de acces la astfel de resurse. Teoretic, acest lucru se poate realiza pe calculatorul personal, alocând pentru acest scop spațiul liber corespunzător și aplicând software-ul necesar. Dezavantajele acestei alegeri constau în faptul că web-portalul dat trebuie să funcționeze 24/24 de ore, având internet neîntrerupt și de mare viteză. Îndeplinirea acestor condiții nu este întotdeauna posibilă, iar pentru unii utilizatori este pur și simplu irealizabilă.

Mult mai ușor, rapid şi eficient ar fi apelarea la anumite companii, care se specializează în prestarea serviciilor de hosting, pe server-ul lor. Un asemenea procedeu va asigura plasarea fiabilă a oricărei informații pe un server profesional și permite rezervarea hosting-ului, fără nici o dificultate. Acest lucru va face posibilă existența unui spațiu necesar pe disc, în regim constant și va oferi acces tuturor utilizatorilor de Internet la sursa web.

Alegem hosting-ul corect

Pentru a alege corect hosting-ul, e necesar, pentru început, să aflăm ce feluri ale acestuia există, și apoi să ne determinăm ce se va potrivi exact, în fiecare situație particulară. Există trei direcții principale:

  1. Hosting comun.
  2. Server privat virtual (VPS). 
  3. Server dedicat.

Cel comun este hosting-ul, care se furnizează unui număr mare de utilizatori. Dacă l-am compara cu un mijloc de transport, atunci acesta ar fi un autobuz mare (server) cu zeci de pasageri (site-uri web). Obținând un astfel de hosting, puteţi utiliza toate resursele necesare, avea o viteză bună și plăti mai puțin, dat fiind faptul că este folosit de toți “pasagerii”. Shared hosting este potrivit pentru un mic magazin online sau un site web obişnuit.

În comparație cu precedentul hosting (“autobuz mare”), VPS poate fi prezentat ca o mașină personală. Utilizând acest hosting, clientul beneficiază de mai multe resurse moderne și capacități suplimentare. Lui i se oferă un surplus de mobilitate, gestionare și un cost puţin mai scump decât shared hosting.

Serverul dedicat poate fi comparat cu o mașină de tip sport, personală, dar totuși super modernă și “sofisticată”. Un astfel de utilizator primește o mașină virtuală individuală cu performanțe maxime, utilizând tehnologii inovatoare și software. Aceasta implică plasarea anumitor website-uri pe o platformă concretă a companiei de hosting și, de regulă, se activizează atunci când site-ul este suficient de voluminos și are un trafic mare.

Cel mai bun hosting dintre toate ofertele

Principalele caracteristici ale hosting-ului, care trebuie examinate, sunt următoarele: viteza și fiabilitatea. La alegerea acestui serviciu este necesar să acordați atenție capacităților tehnice ale companiei de hosting. De aceasta va depinde funcționarea continuă a unui anumit web-site, precum și eficiența sa finală.

Actualmente, multe oferte de pe piața serviciilor IT oferă timp pentru testarea hosting-ului și, de regulă, se realizează gratuit. Merită să profitați de astfel de oportunități și să evaluați suportul tehnic al companiei care asigură hosting clienților. Atunci când nu au apărut probleme, pe întreaga perioadă de testare, acesta este un semn excelent care indică buna calitate a hosting-ului oferit. În cazul în care dificultăţi, în perioada de probă, totuşi au apărut, atunci încrederea în companie se va manifesta prin faptul cât de repede ea va răspunde la adresarea parvenită, ce răspuns veţi primi (clar, exact sau neclar și nespecific) şi dacă problema va fi rezolvată, până la urmă.

Acest lucru afectează, în mod direct, continuitatea funcţionării web sait-ului, vizitarea și eficiența acestuia. Chiar și câteva ore de indisponibilitate a site-ului, pentru a rezolva problemele legate de hosting, va trage după sine reorientarea clienților către concurenți, ceea ce va conduce, în mod inevitabil, la anumite pierderi.

Nu vă grăbiți imediat să profitaţi de hosting gratuit, deoarece acest serviciu are dezavantajele sale. Desigur, pentru astfel de hosting nu va fi necesar să plătiți o taxă, dar în schimb, proprietarul de serviciu are dreptul de a plasa publicitatea sa pe sait-ul utilizatorului. În plus, acești hosteri pot folosi nume de domen de gradul doi, care nu sunt destul de potrivite, iar, uneori, chiar întrerupe suportul serverelor necesare (FTP, PHP, MySQL etc.).

Încă o ofertă publicitară strigătoare de hosting nelimitat ar trebui interpretată corect de către utilizator. De regulă, o astfel de noţiune de hosting nelimitat, pur și simplu, nu există. Întotdeauna vine o perioadă, în care spațiul pe disc se termină şi proprietarul internet site-ului va trebui să stabilească, în prealabil, сe volum concret va fi maximal.

Este important ca compania care oferă hosting să notifice clientul, la timp, că fondurile sale din cont se epuizează, înainte ca site-ul utilizatorului să devină indisponibil pentru vizualizare. Acest aspect minuscul, dar, în practică, unul foarte important în activitatea suportului tehnic, este o nuanță serioasă, care afectează reputația site-ului.

Luând în considerare toate argumentele de mai sus, putem fi complet siguri că fiecare utilizator va alege si cumpăra cel mai bun hosting dintre toate ofertele disponibile și acesta va fi cel mai potrivit loc, unde va fi amplasat site-ul său.