[:ro]

Securitatea informațiilor de pe Internet este unul dintre cele mai actuale subiecte. Atunci când dezvoltăm un site care funcționează cu date personale, securitatea trebuie să fie o prioritate. Pentru aceasta există certificatele SSL. Certificatul SSL este o semnătură digitală unică a site-ului dvs. web.

Certificatul SSL conține următoarele informații:

  • Numele de domeniu la care este emis certificatul SSL;
  • Numele juridic al deținătorului de certificat;
  • Locația fizică a titularului certificatului (oraș, țară);
  • Perioada de valabilitate a certificatului;
  • Rechizitele furnizorului certificatului SSL.

 

Certificatul SSL confirmă faptul că domeniul aparține unei companii reale și că proprietarul său are dreptul de a utiliza cheia secretă în mod legal.

SSL se descifrează în felul următor: “secure sockets layer”, iar certificatul în sine este o măsură de securitate care ajută la protejarea informațiilor sensibile transmise între browser și server. Certificatul criptează datele, prevenind posibilitatea de a intra în posesia acestor informații de către părțile terțe.

 

Pentru a fi mai preciși, acest proces presupune:

  1. Browser-ul încearcă să se conecteze la site și cere serverului să se identifice.
  2. Serverul trimite browserului o copie a certificatului SSL-și browser-ul verifică dacă certificatul a fost emis de către o persoană de încredere.
  3. În cazul în care certificatul este valabil, browserul trimite un mesaj la server ca să confirme încrederea, iar serverul, la rândul său, începe o sesiune criptată.
  4. Apoi browserul și serverul încep să schimbe datele criptate.

Pe scurt, certificatele SSL lucrează direct pe două părți: anunță browser-ul că site-ul dvs. este de încredere și, totodată, protejează datele sensibile prin criptare.

 

Având un certificat SSL vă asigurați nu doar protecție tehnică a datelor. Acest certificat funcționează la nivel emoțional – vizitatorii site-ului se simt mai siguri și mai puțin îngrijorați în cazul când vă trimit date lor personale. La noi puteți cumpăra un certificat SSL pentru site-ul dvs. la un preț avantajos.

[:ru][widgetkit id=1050][:]