Certificatul SSL garantează siguranța utilizatorilor și eficientizarea SEO

ssl_image

Vinzi sau cumperi, dacă o faci pe internet ești preocupat de o simplă întrebare – e sigur sau nu? De aceea, am hotărât să îți povestim un pic mai mult despre siguranța în mediul online și impactul ei asupra poziționării site-ul tău în motoarele de căutare.

Odată ce tot mai mult viața noastră devine conectată la rețea, tot mai multe informații despre noi se stochează în mediul virtual: numele, prenumele, datele cu caracter personal, numerele cardurilor bancare, preferințele noastre și interesele. Și, pentru cei preocupați de securitate, mediul online pare a fi unul periculos. Pe de altă parte, cei care nu își pun aceste întrebări riscă să păgubească pe acest fundal.

Fiecare deținător de site-uri trebuie să garanteze siguranța datelor utilizatorilor săi. Anume pentru aceasta au fost create certificatele SSL. Ele asigură identitatea unui site web, integritatea mesajelor și criptarea datelor confidenţiale pe timpul tranzacțiilor online. Ceea ce presupune, că între timp ce informația de pe computerul utilizatorului ajunge la hosting-ul site-ului, ea este criptată cu o cheie unică, care nu permite extragerea datelor și utilizarea acestora în detrimentul utilizatorului de către răufăcători.

Pe lîngă acest fapt, certificatele SSL asigură o poziție mai înaltă a site-ului în motorul de căutare Google. Ceea, ce ar presupune că odată ce un utilizator este interesat de produsul/serviciul pe care îl oferi, dar nu știe că îl poate găsi la tine, și din simplă curiozitate caută în Google, șansa să te vadă pe primele poziții de căutare crește considerabil. Cel puțin, la sigur vei fi cu cîteva poziții mai sus decît concurenții direcți, care încă nu au făcut-o. De ce? Pentru că prioritatea №1 pentru Google sunt vizitatorii lui. El le propune site-urile cu cea mai înaltă relevanță a cuvintelor-cheie și cu cel mai înalt grad de siguranță. Totodată, criptarea HTTPS, prin intermediul certificatului SSL, asigură monitorizarea propulsării site-ului în clasamentul Google în timp real, fără a aștepta indexarea.
Și într-un final, dacă să vorbim despre reputația site-ului, atunci certificatul SSL contribuie la creșterea ei, oferind un plus de încredere și siguranță utilizatorului. Mai ales dacă vorbim despre utilizatorii preocupați de subiectul siguranței în mediul online.

Iar acum, cu ajutorul certificatelor SSL de la Amplica, poți să asiguri ascensiunea rapidă a site-ului tău în clasamentul Google, ceea ce direct va influența creșterea ratei vînzărilor, în defavoarea concurenței. Iar bonusul va fi fidelitatea și încrederea utilizatorilor.