str. Uzinelor 2, et.4
Chișinău, Republica Moldova
022 011 000
022 804 678
info@amplica.md
support@amplica.md

Certificatul SSL și destinaţia acestuia

Certificatul SSL și destinaţia acestuia

SSL (Secure Socket Layer) este o web tehnologie clasică pentru realizarea securităţii permanente, care ajută nemijlocit în ceea ce priveşte codificarea conexiunii la Internet între site și browserul propriu-zis. Datorită certificatului SSL se poate activa, fără impedimente, protocolul https, care permite protejarea conexiunii cu garanție deplină, astfel încât toată informația parvenită de la browser către server va fi exclusiv privată.

Aplicând certificatul SSL, vă puteți proteja la maxim de orice intruziuni neautorizate, asigurându-vă astfel de un eventual furt al informațiilor personale de către persoane terțe. Cel mai reprezentativ exemplu de utilizare a SSL este protecția clientului în momentul online tranzacției pentru achiziționarea mărfurilor sau achitarea serviciilor prin Internet.

Practic, în procesul de utilizare a certificatului SSL, browserul solicită serverul în cazul tentativei de conectare la site, ca acesta să se identifice. Iar serverul trimite o copie exactă a certificatului SSL browserului, pentru ca el să poată verifica autenticitatea acestuia. Având în vedere că certificatul este emis inițial de către o persoană specială, browserul confirmă validitatea acestuia. Apoi, serverul trece nemijlocit la sesiune, datorită căreia începe schimbul reciproc de informație codificată.

Astfel, certificatul SSL funcționează eficient în două direcții simultan:

  1. Comunică tuturor browserelor că în acest site se poate avea încredere.
  2. Protejează toate datele importante prin codificare calitativă.

Acest lucru ajută sursa de Internet să funcționeze corect, în mod permanent și să fie complet protejată de pierderea informației sensibile sau de penetrarea hackerilor.

De ce este necesar certificatul SSL?

Există anumite motive pentru care trebuie să aveți un certificat SSL și o conexiune codificată bună. Cele mai importante și semnificative sunt:

  • posibilitatea de a proteja orice informație importantă (date secrete despre cardul de credit, portofelul electronic etc.);
  • modalitatea de a spori în mod semnificativ încrederea clienților și a consolida poziția mărcii, în ansamblu (pe acest site ei cumpără mai mult, deoarece nu-şi fac griji cu privire la siguranța datelor personale);
  • asigurarea certificării necesare, care corespunde cerințelor PCI (beneficii suplimentare pentru site sau online magazin).

Luând în considerare amenințarea constantă a fraudei pe internet, precum și lupta dură pe piața vânzărilor, certificatul SSL va oferi cele mai bune oportunități pentru ca orice Internet sursă să reuşească, premergând concurenții și câștigând predispunerea suplimentară a utilizatorilor săi.

Diferențe între mărcile de certificate SSL

Deosebiri în ofertele de certificate SSL, desigur că există. Când faceţi alegerea, trebuie să acordați atenție, preponderent, celor două categorii principale care caracterizează aceste certificate: gradul de codificare și standardele specifice de certificare. General acceptat în industria IT se consideră modul de codificare cu 128 de biți, aşa că oferta unui certificat SSL trebuie să fie egală cu acest număr sau mai mare.

La alegerea unui certificat SSL, clientul trebuie să știe că fiecare are propriile standarde de certificare, dar toate acestea trebuie să funcționeze corect cu majoritatea browserelor. În plus, compania care oferă un astfel de serviciu este obligată să verifice afacerea în ce priveşte transparența acesteia, la orice solicitare a certificatului SSL.

Cum pot ne putem convinge că certificatul SSL funcționează corect?

Pentru a ne asigura de corectitudinea funcționării certificatului SSL, trebuie să deschidem un anumit site, găsim adresa URL și schimbăm http în https. Când în browser, după această manipulare, vom observa lăcăţelul galben și nu va apărea avertizarea cu privire la amenințare, atunci acest certificat activează corect.

Astăzi, utilizând certificatul SSL, fiecare proprietar al unei surse de internet va fi absolut liniştit pentru siguranța și dezvoltarea business-ului său, deoarece va putea oferi tuturor clienților posibilitatea unor cumpărături sigure și o interacțiune calitativă cu site-ul. Analizând opțiunile de achiziționare a unui certificat SSL, trebuie să acordați o atenție deosebită faptului cât de recunoscută este compania, durata prezenţei în timp a acesteia pe piața serviciilor respective și neapărat comparați-le cu ofertele altor furnizori.