str. Uzinelor 2, et.4
Chișinău, Republica Moldova
022 011 000
022 804 678
info@amplica.md
support@amplica.md

.com sau o altă extensie? Pentru ce nume de domeniu să optezi?

.com sau o altă extensie? Pentru ce nume de domeniu să optezi?

Numele de domenii sunt mega importante atunci când companiile sau organizațiile hotărăsc să-și lanseze propriul website. Cea mai popular domeniu existent este .com. Dar oare este acest domeniu, un domeniu al viitorului? Companiile vor prefera și în continuare acest domeniu sau se vor orienta către altele? Ce trenduri să așteptăm în viitor și cum ele o să influențeze această piață?

Vechiul nume de domeniu .com

Suntem obișnuiți ca toți să folosească această extensie și ne pare ciudat când cineva optează pentru altfel de extensii. Unele dintre domeniile .com au fost cumpărate pentur milioane de dolari. Un exemplu în acest sens, este fb.com. Deoarece utilizatorii sunt atât de obișnuiți cu acest domeniu, va fi greu de schimbat percepția utilizatorilor, dar în același timp, numărul de domenii .com nu este infinit, de aceea cu trecerea timpului va fi necesar să utilizeze și alte extensii.

Noi posibilități?

Popularitatea domeniul .com nu poate fi negată, însă tot mai mult companii optează pentru noile extensii apărute. Multe branduri încearcă să-și personalizeze extensia adăugând domenii foarte generice gen: .toys. La fel poți găsi și extensii locații sau alte invenții interesante. Atunci când un domeniu obișnuit nu este accesibil, începi să cauți posibilități noi, fie să adugi cifre, cuvinte, localizări sau orice altceva care va face produsul mai special și mai specific.

E necesar de schimbat extensia?

Popularitatea domeniilor diferite de cele .com începe să crească, dar probabil ar fi bine să-ți schimbi extensia când extensiile .com vor ieși din uz. Acum ai libertatea de a alege, fie păstrezi consecvenșa website-ului, fie îți uimești clienții cu o schimbare de acest gen.

Dacă ești căutarea unei companii de unde să procuri un domeniu fie .com, fie de o extensie diferită, nu ezitați să apelați la serviciile Amplica.