Counter – Strike – Alma Mater al jocurilor first – person shooter

cs-1-6

Sunt jocuri care marchează istoria. Astăzi vorbim despre Counter – Strike (CS), care a revoluționat piața jocurilor first – person shooter, creând condiții maxim apropiate de realitate.
CS conține toate elementele populare ale jocurilor online de echipă. Există 2 echipe adversare teroriștii și contra-teroriștii, care luptă una contra alteia în mai multe runde. Fiecare echipă are acces la diferite muniții și echipament din lumea reală, fiecare jucător are atribute unice și posibilitatea de a face upgrade armelor și echipamentului său, după completarea fiecărei misiuni.

CS oferă 4 moduri de joc, în dependență de condițiile hărții: salvare / deținere ostatici, instalare / dezamorsare bombă, evadare dintr-o / reținere într-o zonă și asasinare / pază VIP. Nici una dintre aceste idei nu este deosebită sau originala, dar ele se deosebesc prin implementarea reușită și echilibrul eficient între stilul realist și acțiunea frenetică. Hărțile tematice maximizează posibilitățile tactice datorită rutelor alternative.

CS se joacă în runde scurte, iar atunci cînd ești ucis, rămîi activ în rundă, doar în calitate de observator invizibil, pentru că jocul nu îți permite să reînvii odată ce ai fost rănit letal. Acest aspect face jocul și mai real din punct de vedere al integrității sociale. Un alt impuls pentru a rămîne în viață este succesul echipei tale în fiecare rundă, pentru că acesta se răsfrînge asupra sumei de bani pe care o cîștigi și o poți utiliza pentru a-ți lărgi arsenalul cu armament și muniții mai bune.

Ceea ce deosebește CS de celelalte jocuri este alegerea vastă de arme, pentru că pe lîngă cuțit și grenade asortate, există o mare varietate de pistoale modelate cu precizie: puști, mitraliere, puști de asalt, puști cu lunetă, etc. Aspectul realist al armelor este cartea de vizită a CS.

Faptul că pe parcursul anilor săi de existență CS a reușit să își păstreze fanii, îl fac un joc unic, care a reușit să creeze o realitate virtuală, maxim apropiată condițiilor cotidiene, în care oamenii reușesc să trăiască o experiență maxim apropiată de realitate. Și cu toate că grafica primului joc, este destul de înapoiată, el continue să aibă adepții săi, care susțin clasica jocurilor first-person shooter.