str. Uzinelor 2, et.4
Chișinău, Republica Moldova
022 011 000
022 804 678
info@amplica.md
support@amplica.md

Cum hostingul partajat afectează pozițiile SEO?

Cum hostingul partajat afectează pozițiile SEO?

Alegerea hostingulu potrivit este o decizie foarte importantă pentru site-ului Dvs. Un pachet sau un plan de hosting cu parametri necorespunzători necesităților site-ului va îngreuna procesul de urcare a site-ului în clasamentul Google. Dacă optați pentru un pachet de găzduire comună (Shared web hosting), acesta nu va afecta semnificativ poziția SEO a site-ului, dar este nevoie să țineți cont de o serie de factori. Mai jos găsiți răspunsul la întrebarea cum hostingul partajat poate afecta clasamentul pentru motoarele de căutare și care sunt factorii de bază asupra cărora acesta acționează.

  1. Viteza și performanța site-ului

Pentru ca site-ul să ocupe o poziție de frunte în Google ranking este indispensabil ca acesta să se încarce rapid. Un site cu o viteză de încărcare lentă va avea un impact negativ asupra experienței utilizatorilor. În plus, viteza paginii este un factor decisiv de clasificare  pentru Google. Dacă aveți un hosting care încetinește viteza de încărcare a paginii, veți asista neapărat la o scădere a clasamentului.

  1. Locațiile Centrului de date

Un alt element care poate afecta viteza site-ului Dvs. este locația centrului de date în care sunt stocate fișierele site-ului. Unele companii de hosting vor oferi spre alegere mai multe locații. Dacă vi se oferă această opțiune, este binevenit să alegeți un centru de date a cărui locație este mai apropiată de locația fizică a vizitatorilor Dvs.

Dacă însă unica opțiune este un centru de date cu o locație care este foarte departe de cea a utilizatorilor site-ului, puteți trece de acest obstacol folosind un CDN (rețea de distribuție de conținut).

  1. Prezența online a site-ului

Prezența online 100% este o stare ideală a site-ului, dar știm că în realitate orice proprietar de site a trecut cel puțin o dată prin supărarea că „nu lucrează site-ul”. Cu toate acestea, un lucru pe ce este recomandat să îl căutați este o companie de hosting care oferă un timp de funcționare de minim 99,9%. Dacă aveți un utilizator care accesează site-ul Dvs. și acesta offline, atunci există o șansă mare că nu se va mai întoarce vreodată.

Google schimbă algoritmul de clasificare a site-urilor ce oferă servicii de calitate  pentru utilizatori. Tocmai de aceea este foarte important să vă concentrați la  crearea celei mai bune experiențe de utilizare posibile.

  1. Abilitatea de a gestiona supratensiunea traficului

Este pregătit hostingul Dvs. pentru momentul în care site-ul va primi o cantitate mare de trafic sau de mii de clickuri în urma unei publicități virale?

Este normal ca un site să se deconecteze în timpul unui volum mare de trafic, cu excepția cazului în care utilizați un pachet de hosting performant. În plus, dacă acest volum extins de trafic devine normal, atunci aveți nevoie de un hosting care vă poate mări resursele serverului sau puteți să faceți o actualizare la un pachet mai mare .

 

Va avea hostingul partajat un impact negativ asupra poziției în Google?

Aceasta este o întrebare dificilă și răspunsul nu poate fi un simplu da sau nu. Impactul pe care îl are gazda asupra clasamentelor depinde de furnizorul de găzduire pe care îl alegeți și de site-ul Dvs.

De exemplu, un site pe un plan de hosting partajat de înaltă performanță, cu o optimizare SEO va fi dezavantajat în clasamentul Google. În timp ce un site pe același tip de hosting partajat mai puțin performant, dar cu un SEO minunat, cum ar fi caching-ul, optimizarea imaginii, o temă solidă și un CDN, poate avea performanțe și poziții foarte bune.

Dacă utilizați un hosting partajat, să știți că există soluții pentru compensarea oricăror consecințe negative precum viteza lentă de încărcare și lipsa opțiunii de selectare a locației centrului de date. Majoritatea gazdelor comune sunt echipate cu CDN-uri proprii sau se integrează cu furnizorii de servicii populare. Întotdeauna puteți integra site-ul Dvs. cu un furnizor terță parte, cum ar fi CloudFlare care vor spori indicii site-ului.

O bună metodă este să începeți cu un hosting comun și să actualizați planul dacă performanța site-ului începe să scadă. Indiferent de hostingul pe care îl utilizați este important să optimizați în mod corespunzător site-ul Dvs. atât pentru viteză, cât și pentru urcarea în clasamentul Google.

 

Hosting partajat de la Amplica

Găzduirea în comun nu va avea un efect negativ pronunțat asupra clasamentelor Dvs. dacă alegeți o companie de hosting cu o reputație bună. Aceasta vă va oferi o varietate de planuri de găzduire, inclusiv planuri comune care sunt construite pentru a sprijini diferite niveluri de trafic de site-uri web.

Amplica vă oferă o varietate de planuri de găzduire care sunt concepute pentru a vă satisface nevoile unice de trafic și site-uri. Toate pachete noastre de hosting vin cu o garanție de funcționare  de 99,9% și o lățime de bandă nelimitată. În plus, oferim servicii SEO! Contactează-ne aici!