str. Uzinelor 2, et.4
Chișinău, Republica Moldova
022 011 000
022 804 678
info@amplica.md
support@amplica.md

Este site-ul tău cu adevărat securizat?

site secure

Cunoașteți cât de securizat este site-ul Dvs. de atacurile cibernecite? Dacă credeți că companiile mici nu trebuie să-și facă griji în privința securității cibernetice, este cazul să vă mai gândiți o dată. Mai mult de 70% dintre atacurile cibernetice vizează întreprinderile mici, raportează Alianța Națională USA de Securitate Cyber. Atacurile cibernetice de orice fel sunt în plină ascensiune: numai Ransomware a costat că în decursul anului trecut întreprinderile mici din S.U.A. au pierdut 75 milioane de dolari. Într-adevăr?

Consecințele atacurilor cibernetice

Să fii atacat de hackeri poate avea consecințe de lungă durată pentru afacerea și pentru reputația ta. Peste 50% dintre companiile intervievate în SUA au suferit o încălcare a datelor. Dintre acelea:

 • 29% au pierdut venituri;
 • 23% au pierdut oportunități de afaceri;
 • 22% au pierdut clienții; 40% dintre aceștia au pierdut mai mult de 20% din clienții lor.

Cum puteți să vă protejați site-ul?

Pentru a vă putea proteja site-ul de crimele cibernetice este binevenit să urmați sfaturile de mai jos:

 • Alegeți un serviciu de hosting de încredere care oferă o platformă de site securizată. Căutați o companie cu o istorie în acest domeniu și o reputație bună în direcția suport clienți.
 • Instalați protecția firewall-ului și software-ul antivirus. Pentru securitate suplimentară, configurați atât un firewall de protecție pentru rețea, cât și pentru computerele individuale.
 • Setați sistemele de operare și software-ul calculatoarelor să se actualizeze automat, astfel încât să nu pierdeți o actualizare critică de securitate.
 • Asigurați-vă că și angajații companieie aleg parole puternice și le schimbă în mod regulat. Utilizarea unei aplicații de gestionare a parolelor este o modalitate ușoară de a simplifica acest lucru. Limitați accesul la conturi sau date importante numai pentru acei angajați care într-adevăr au nevoie de ele. Îndemnați angajații să nu partajeze parolele.
 • Instruiți angajații cu privire la tendințele criminalității cibernetice și cum să recunoască momeala atacurilor cibernetice cum ar fi e-mailurile spam și phishing. De exemplu, o tendință crescătoare este adresa de e-mail cu mesaje spam care arată că provin din interiorul companiei. Aceasta face ca oamenii să aibă mai multe șanse să facă click pe linkuri sau să deschidă atașamente.
 • Creați automat copii de rezervă ale datelor site-ului în spațiu de stocare securizat, bazat pe cloud. Testați periodic backup-urile pentru a vă asigura că funcționează corect și că le puteți restabili datele cu ușurință.
 • Fiți deosebit de atenți la datele clienților. Indiferent dacă este vorba de numerele lor de cont bancar și de informațiile despre cărțile de credit sau doar de adresele lor de e-mail, clienții Dvs. nu doresc ca informațiile lor personale să fie expuse lumii.
 • Procurați un certificat SSL pentru a arăta că efectuați pașii corespunzători pentru a asigura datele site-ului. Protecția SSL criptează datele pentru a fi protejat de hackeri. Certificarea SSL de pe site-ul web și pictograma “lock” din bara de browser vor spune clienților că se pot simți încrezători în a face afaceri cu Dvs.

Unul dintre cele mai bune sfaturi este să vă protejați continuu afacerea online. Și, important, luați în serios securitatea cibernetică și nu gândiți că criminalitatea cibernetică vă va ocoli. Cel mai bine este să fiți cu armelea de-a gata.

Cumpără acum un certificat SSL de la Amplica ! El te ajută să fii învingător în lupta cu hackerii! Acum cu -20% reducere!