str. Uzinelor 2, et.4
Chișinău, Republica Moldova
022 011 000
022 804 678
info@amplica.md
support@amplica.md

Eşti lent – eşti mort: Cât de importantă este viteza cu care ţi se încarcă site-ul?

Eşti lent - eşti mort: Cât de importantă este viteza cu care ţi se încarcă site-ul?

Deseori atunci când se decide proiectarea unui site pentru compania ta, şeful cel mare „analizează” opțiunile propuse, arată cu degetul la una din ele și developerii își intră în pâine. Principalul criteriu – „să fie frumos și să placă”. Inginerii Amplica vă prezintă acest infografic, realizat în urma analizei site-urilor hostate la noi, în care se vede clar cât de importantă este viteza cu care se încarcă site-ul afacerii tale:

Este viteza importantă?

Din datele noastre, majoritatea vizitatorilor vor avea răbdarea să se încarce toată frumusețea ta de site. Dar dacă acest proces (încărcarea) va fi de lungă durată, cel mai probabil 4 din 5 vizitatori nu vor mai intra pe acest site.

Ratele de conversie și ratele de respingere depind, de asemenea, de timpul de încărcare a paginii. Astfel, un site pentru o afacere mică sau mijlocie are permanent de ales: să bage bani în publicitate sau în optimizarea site-ului. De notat că pentru astfel de site-uri, costurile de optimizare vor fi ÎNTOTDEAUNA mai mici decât cele de publicitate, mai ales luând în calcul ratele de conversie.

După cum puteți vedea, chiar și o modificare aparent nesemnificativă a timpului de încărcare a pagini poate aduce beneficii seriose asupra venitului.

Ce puteţi face?

  • Duceţi evidenţa script-urilor JavaScript. Simplificați, după caz, la maxim utilizarea acestora.
  • Imaginile kilometrice nu sunt automat şi imagini frumoase. Evitaţi utilizarea imaginilor mari sau neoptimizate. Aflați (din Google Analytics) ce tipuri de dispozitive și dimensiuni de monitoare au utilizatorii tăi. Nici un pixel în plus.
  • Memoria cache a browserului este prietenul tău. Acest lucru poate accelera în mod semnificativ viteza în multe cazuri.
  • Optează pentru utilizarea unui CDN. Cu cât mai aproape va fi fizic sursa de stocare de client, cu atât mai repede se va încărca pagina.
  • Simplifică interfața. Cu cât mai multe click-uri face un utilizator pentru a afla informația dorită, cu atât mai lung este procesul de căutare a acesteia și, respectiv, timpul de așteptare.
  • Asigurați-vă că aveți un hosting bun (a se citi „Amplica” – DataCentru Amplica unde sunt localizate serverele noastre este în Germania, ceea ce oferă garanția și calitatea serviciilor de hosting), deoarece o parte din parametrii ce vizează viteza de încărcare depind direct de hoster.