str. Uzinelor 2, et.4
Chișinău, Republica Moldova
022 011 000
022 804 678
info@amplica.md
support@amplica.md

Google prioritizează site-urile cu versiune mobilă. Indicații pentru adaptări și linkuri utile pentru programatori.

Google prioritizează site-urile cu versiune mobilă. Indicații pentru adaptări și linkuri utile pentru programatori.

Încă din noiembrie 2016 Google anunța că și-ar dori să înceeapă prioritzareasite-urilor care au versiunea mobilă cu un design user friendly în defavoarea site-urilor cu o vesiune tradițională desktop. Google se ține această promisiune, deoarece deja pune în aplicare această nouă metodă de prioritizare pentru o bună parte dintre site-uri. La drept vorbind, această mișcare are sens, având în vedere faptul că tot mai mulți oameni caută în mod constant informații de pe telefoanele lor. Când nu sunteți la un computer, este mai ușor să scoateți telefonul din buzunar pentru a căuta ceva, nu?

Toți am trecut prin momentul când, căutând ceva pe Google de pe telefon, în sfârșit găsim informația de care avem nevoie și încărcarea conținutului începe să dureze o veșnicie atunci când accesăm un desktop site. Schimbarea spre indexarea primară a versiunei mobile va asigura că acest lucru nu se va întâmpla la fel de des. În mod tradițional, sistemele crawling și clasament  Google analizau doar aspectul desktop standard al unui site Web. De acum încolo, nu va mai fi la fel.

Google va utiliza acum conținutul de pe site-urile mobile pentru a crea și clasifica înregistrări, ceea ce va permite obținerea unor rezultate mai relevante pentru utilizatorii de pe mobil. Google “evaluează site-urile independent de disponibilitatea lor de indexare mobilă” și schimbarea este “monitorizată îndeaproape de echipa de căutare”. Dacă site-ul Dvs. este deja prietenos cu dispozitivele mobile, nu trebuie să faceți nimic.  Cu toate acestea, Google are câteva indicații pentru proprietarii de site-uri:

  • Asigurați-vă că versiunea mobilă a site-ului are un conținutul important și de înaltă calitate precum versiunea desktop. Acesta include textul, imaginile (cu alte atribute) și videoclipurile – în format obișnuit care pot fi accesate ușor și sunt indexabile.
  • Datele structurate sunt importante pentru indexarea și caracteristicile de căutare pe care le plac utilizatorii: ar trebui să fie atât pe versiunea mobilă, cât și pe desktop a site-ului. Asigurați-vă că adresele URL din cadrul datelor structurate sunt actualizate la versiunea mobilă din paginile mobile.
  • Metadatele trebuie să fie prezente în ambele versiuni ale site-ului. Oferă sugestii despre conținutul unei pagini pentru indexare și servire. De exemplu, asigurați-vă că titlurile și meta descrierile sunt echivalente în ambele versiuni ale tuturor paginilor de pe site.
  • Nu sunt necesare modificări pentru interconectarea cu adrese URL mobile separate (.-punct site). Pentru site-urile care utilizează adrese URL mobile separate, păstrați linkul existent rel = canonical și link rel = altemate elemnete între aceste versiuni.
  • Verificați linkurile hreflang pe adrese URL mobile separate. Atunci când se utilizează link-ul rel=hreflang elemente pentru internaționalizare, legătura separată între adresele URL mobile și desktop. Hreflang-urile URL-urilor dvs. mobile ar trebui să indice celelalte versiuni de limbă / regiune din alte adrese URL mobile și să lege în mod similar desktopul cu alte adrese URL de pe desktop utilizând elemente de link hreflang.
  • Asigurați-vă că serverele care găzduiesc site-ul au o capacitate suficientă pentru a gestiona rata potențială de accesare a crawl rate. Acest lucru nu afectează site-urile care au un design responsive și dinamic, ci doar site-urile în care versiunea mobilă se află pe o gazdă separată, cum ar fi m.example.com.

Pentru o bună funcționare a site-ului tău, comandă hosting de la Amplica. Potrivit pentru site-urile cu două versiuni de afișare. Vezi aici! 

Ce credeți despre această schimbare? Cât de benefică este ea pentru utilzatori și proprietarii de site-uri?

Sursa: www.androidauthority.com