str. Uzinelor 2, et.4
Chișinău, Republica Moldova
022 011 000
022 804 678
info@amplica.md
support@amplica.md

Hosting VDS versus VPS. Pe care să-l alegi?

Hosting VDS versus VPS. Pe care să-l alegi?

VPS și VDS sunt tipuri de hosting care prezintă caracteristici diferite, dar care se pot plia pe necesitățile diferitor companii. Știm cât de important este să alegeți cele mai bune, calitative și cel mai important cele mai potrivite servicii de hosting pentru website-ul pe care îl administrați, tocmai de aceea, v-am pregătit un articol numai bun de citit pentru ca să aflați cele ami importante diferențe între VPS și VDS. Cu siguranță, o să vă fie utilă informația. Deci, să începem.

1. VPS sau Virtual Private Server

Este un tip de hosting a website-ului dvs care presupune  că resursele serverului sunt partajate între mai mulți utilizatori. Ceea ce însemană că, de fapt, aveți tot controlul asupra părții dvs de servere. Aveți libertatea de a decide câte baze de date să găzduiți, fără să afectați alte conturi cu care împărțiți serverul. Plus la aceasta hostingul VPS nu necesită investiții inițiale foarte mari. Încărcați oricâte domenii doriți pe acest tip de hosting, puteți rula aplicații și cel mai interesant, în dependență de bugetul dvs, alegeți un pachet de la 10 până la 80 euro/lunar.

2. VDS sau Virtual Dedicated Server

Hostingul VDS se deosebește de cel VPS, în primul rând pentru că funcționează după principiul virtual. Uneori VDS-urile și VPS-urile sunt plasate pe acelați server, dar puteți să stați liniștiți pentru că un VPS nu poate influența sub nicio formă un hosting VDS. Se deosebește de hostingul VPS, prin faptul că este independent, se aseamănă cu serverele dedicate, dar prețul este mult mai mic, spațiul dedicat hostingului nu se împarte cu alți utilizatori, iar resursele sunt garantate. Prețul la pachetele de hosting variază de la 15 la 60 euro/lunar.

Acestea sunt câteva caracteristici de bază ale hostingului VPS și VDS. Dacă oricum încă nu ați înțeles ce să alegeți mai bine pentru website-ul dvs, vă încurajăm să ne scrieți, iar experții Amplica vă vor ajuta să găsiți cele mai bune soluții pentru care să optați.