str. Uzinelor 2, et.4
Chișinău, Republica Moldova
022 011 000
022 804 678
info@amplica.md
support@amplica.md

Întrebări frecvente: Ce este VPS Hosting?

Întrebări frecvente: Ce este VPS Hosting?

 VPS web hosting este o formă relativ nouă de gazduire web care a crescut în popularitate în ultimii ani. Gazdele pe care le alegeți pot face rău sau bine site-ul tău. Există mai multe stiluri diferite de hosting, însă cum să afli care sunt cele mai bune pentru tine? Răspunsul ține de nevoile site-ului tău. Mai jos vom descrie ce este VPS hosting, ce fel de afacere folosește acest stil de găzduire și dezavantajele utilizării unui VPS în comparație cu alte tipuri de hosting. 

Ce este VPS Hosting?

VPS – Virtual Personal Server. Un server fizic este găzduit într-un centru de date, locația acestuia depinzând de furnizorul de gazde pe care îl utilizezi. Un VPS este o parte porționată a unuia dintre aceste servere care conține propriul sistem de operare, lățime de bandă și spațiu pe disc. Aceste servere fizice vor fi în general împărțite în mai multe servere VPS, dedicate sau partajate. Un VPS va fi folosit ca un server dedicat și poate fi personalizat în funcție de preferințele utilizatorului. Cele mai multe servere partajate au un mediu de găzduire existent și anumite setări deja integrate. Un VPS acționează ca un server dedicat, fără costul unui server dedicat. În plus, ele pot fi personalizate în funcție de preferințele tale.

PRO-urile VPS Hosting

Ori de câte ori încercați să determinați cea mai bună opțiune de găzduire pentru nevoile tale este important să cântărești argumentele pro și contra fiecărui serviciu. Iată câteva dintre cele mai comune beneficii ale unui server personal virtual. 

  • Acestea sunt mai puțin costisitoare decât un server dedicat cu drepturi depline.
  • Ele pot fi personalizate după preferințele tale și vei plăti doar pentru ceea ce ai nevoie.
  • Ai mult mai mult control asupra mediului tău de găzduire.
  • Un VPS poate crește cu site-ul tău, deoarece serverul său are nevoie de creștere.
  • În general, personalul tehnic  este foarte util și poate ajuta la rezolvarea problemelor tehnice complexe.

Dezavantajele VPS Hosting

Desigur, un server privat virtual nu este perfect. La fel ca orice fel de mediu de găzduire, va exista și cel mai bun hosting pentru nevoile tale existente. Probabil cel mai mare dezavantaj al hosting-ului VPS este costul. Este, de obicei, mai scump decât gazda partajată și necesită mult mai multe cunoștințe și lucru din partea ta. Deci, dacă site-ul tău nu este încă profitabil, atunci este mai bine să începi cu un pachet de găzduire mai ieftin. 

De asemenea, deoarece piața existentă pentru servere personale virtuale este mai mică, există o șansă ca gazda pe care o utilizați să nu aloce corect resursele de server de care ai nevoie. Gândește-te la acest lucru- este similar cu companiile aeriene, care tind să supraîncarce avionul, sperând că unii oameni nu vor apărea. Bineînțeles, acest lucru duce la apariția de persoane în plus care trebuie să-și reprogrameze zborurile. 

Unele companii de servere își supraîncarcă serverele, sperând că fiecare site care utilizează în prezent serverul lor nu va avea o zi de trafic de vârf. Atunci când alegi o gazdă VPS, asigură-te că o alegi cu înțelepciune și faci cercetări.  

Cine folosește acest tip de hosting?

Găzduirea în comun este, în general, pentru site-urile începătoare. Pe măsură ce nevoile și nivelul de trafic vor crește, vei dori să faci upgrade la un alt pachet de hosting.

 Oamenii trec în general la un mediu de găzduire VPS, deoarece doresc mai multe opțiuni de personalizare și de control. Uneori, proprietarii site-urilor web vor ajunge la aceleași setări pe care le-au folosit cu o gazdă comună, dar se bucură de mai mult control asupra mediului lor de găzduire. 

Un VPS este, de asemenea, tehnic mai ușor decât un server dedicat și poate fi o punte de trecere pentru o eventuală trecere  la o setare dedicată de găzduire la alta.   

Sperăm că am răspuns la întrebările de bază cu privire la serverele private virtuale. Dacă aveți și alte întrebări, nu ezitați să ni le scrieți în comentarii.