1. Ce este găzduirea prin VPS ?

La VPS lucrurile stau total diferit. Avantajul pe care îl are un VPS este partajarea exactă a resurselor serverului. Ceea ce inseamnă că stiți exact ce-ați cumpărat, deci cîți vizitatori puteți tranzacționa pe site și care sunt limitele.

2. De ce aș lua un VPS și nu server dedicat, sau server shared?

Poate că între VPS (Virtual Private Server) și server dedicat nu sunt mari diferențe, însă între un host shared și VPS exista foarte mulți termeni de comparație! Pentru a fi clar celor care sunteți interesați de găzduire VPS (virtual private server), trebuie să înțelegeți la început ce este un host shared (găzduirea partajată cu alții), și de ce VPS reprezintă avantaje, încă de cînd deschideți site-ul!

3. Ce este găzduirea shared?

Găzduirea shared este o formulă foarte ieftină și ideală pentru micii intreprinzatori. Este ieftină, pentru ca pe un singur server VPS sau dedicat se instalează la comun mai multe conturi de hosting shared, iar resursele sunt împărțite. Problema cu găzduirea shared este că resursele nu pot fi împărțite în mod egal, de aceasta se ocupă furnizorul de hosting, într-o măsura mai mică sau mai mare. Un shared host nu garantează că site-ul dvs va rula în orice condiții cu un numar prea mare de vizitatori, tocmai pentru că este shared și toată lumea trebuie să impartă același server, ceea ce presupune restrictii de consum CPU (procesor) și memorie RAM. Aceasta se aplică peste tot: indiferent că aveți trafic și spațiu nelimitat, nu înseamnă că puteți face chiar ce doriți!

4. Îmi va satisface nevoile un VPS?

Fiind un sistem foarte flexibil, ce nu restricționează accesul (aveți acces de nivel root la server), VPS-ul oferit de către PC Hardware este ideal pentru a satisface o gamă variată de cerințe.
Veți putea găzdui pînă la 100 de domenii pe un sistem VPS, păstrînd controlul complet asupra costurilor și administrării resurselor disponibile.
* VPS-urile PC Hardware reprezintă cea mai bună opțiune și pentru dezvoltatorii de aplicații software sau designerii web care au nevoie de un mediu de distributie în Internet pentru proiectele lor. Aceștia vor beneficia de resursele și libertatea oferite de un server dedicat, dar la un cost mai mic
* VPS-urile reprezintă o soluție eficientă pentru disaster recovery, backup, mirroring. De exemplu puteți achizitiona un VPS pentru a găzdui un mirror al unei arhive de download, pentru a implementa un server de DNS/mail redundant, etc.

5. Pot avea control absolut asupra serverului meu?

Evident, aveți acces la nivel root pe un server VPS. Practic puteți efectua orice schimbare de configurație, instalare de software, depanare, etc.

6. Va fi afectat VPS-ul meu dacă un VPS de pe același server consumă prea multe resurse?

Nu. Garantarea resurselor se face la un nivel dedicat în sistemul de operare. Unui VPS ce solicită accesul la mai multe resurse decît are garantate i se poate permite acest lucru doar în cazul în care la nivel de mașină fizică există resurse fizice libere. Altfel i se interzice accesul pentru a nu afecta alte mașini virtuale.

7. Cum pot migra configurația mea actuală pe un VPS PC Hardware?

Foarte ușor! Dacă în acest moment sunteți client al unui serviciu tradițional de găzduire PC Hardware, vă putem asigura transferul fișierelor și aplicațiilor de pe serverul actual pe VPS-ul propriu.

8. Cît de repede puteți să-mi activați VPS-ul?

Timpul garantat pentru activarea serviciului VPS este de 24 de ore. În cele mai multe cazuri, un VPS se poate însă configura în mai puțin de două ore de la primirea confirmării plații. Tranzacția se poate derula online folosind un card bancar.

9. Cîte IP-uri sunt disponibile pe un VPS?

Pentru VPS se alocă inițial o singură adresă de IP. Puteti însă adițional să achiziționați un număr nelimitat de adrese IP.

10. Cîte baze de date pot găzdui pe un VPS?
Puteți găzdui cîte baze de date doriți, cu condiția că prin utilizarea acestora să nu depașiți resursele garantate.

11. VPS-ul meu este administrat de PC Hardware?

VPS-ul este administrat direct de către Dvs. Pachetul beneficiază de un software de management integrat, disponibil în browser. În orice moment puteți solicita servicii de asistenă PC Hardware pentru instalarea patch-urilor de securitate și a actualizărilor software disponibile.