str. Uzinelor 2, et.4
Chișinău, Republica Moldova
022 011 000
022 804 678
info@amplica.md
support@amplica.md

WordPress sau Website Builder – care este diferența?

WordPress sau Website Builder - care este diferența?

Vă gândiți să creați un site web? Acest lucru vine cu o multitudine de planuri și decizii de făcut. Una dintre deciziile cheie este pe ce platformă doriți să construiți site-ul Dvs. Cele mai multe companii de hosting, cum ar fi Amplica, vor oferi mai multe opțiuni de constructor de site-uri. Puteți merge mereu la școală veche și puteți scrie codul de la zero. Dar pentru cei care nu cunosc HTML în avans, din fericire, sunt mai multe opțiuni care necesită un pic de codificare.

Dacă vă doriți să faceți cât mai puțin lucru de programare posibil, va trebui probabil să decideți între un constructor de site-uri personalizate sau WordPress.

Care este diferența și care este potrivit pentru nevoile Dvs.?

Aproape toată lumea a auzit de WordPress care a devenit unul dintre cele mai mari instrumente de blogging auto-găzduite din lume. WordPress este un software open source cu o comunitate largă de suporteri, o varietate de teme web și pluginuri care sunt utilizate pentru a vă extinde site-ul cu funcționalități suplimentare.

Pe WordPress poți construi aproape orice fel de site web. Dar, ca și în cazul tuturor instrumentelor, există avantaje și dezavantaje. Începând cu constructorul de site-uri, ne uităm la ceea ce înseamnă fiecare pentru managerul site-ului DIY și care poate fi potrivit pentru Dvs.

Ce este un constructor de site-uri Web?

Un constructor de site-uri web este un instrument care vă permite să creați un site fără codificare. Există, de obicei, o interfață drag-and-drop (trage și plasează- cu referire la fișierele pe care le plasezi pe site) pentru a aduce cu ușurință elemente pe sau în afara paginii web.

Majoritatea constructorilor pe care le poți face singur, cum ar fi constructorul de site de la Amplica, oferă o bibliotecă de șabloane pre-proiectate pentru a le utiliza în calitate de punct de plecare. Aceste șabloane pre-proiectate sunt foarte ușor de editat și pot fi personalizate. Utilizatorul adaugă propriile imagini și copiază. Elementele de branding precum fonturile și scheme de culori chiar pot fi selectate pentru a asigura continuitatea cu orientările globale ale mărcii. Constructorii de site-uri facilitează munca unui începător în crearea site-ului astfel încât acesta să  pară a fi proiectat de un profesionist.

Constructorul de site-uri sunt  potrivite pentru cei care fac un site pentru prima dată, sau chiar pentru profesioniștii care doresc să obțină un site relativ simplu rapid și ușor. Capacitățile de e-Commerce pot fi adăugate prin constructor, dar site-urile sunt, de obicei, cu mai puține pagini și oferă funcționalități de bază.

Deci, puteți ajunge online cu doar câteva clickuri. Cele mai multe companii de hosting oferă propria lor versiune a unui constructor de site-uri web și suport fie gratuit sau contra plată de ghidare în lansarea site-ului. Asigurați-vă că faceți cercetarea și găsiți acea companie care vă satisface nevoile.

Puteți vedea detalii despre cum arată un constructor de site de la Amplica și ce oportunități oferă acesta aici.

Ce este WordPress?

WordPress este un sistem open-source de gestionare a conținutului (CMS). Din punct de vedere istoric, o platformă de blogging, WordPress oferă acum opțiuni și capabilități constructor web. WordPress poate fi instalat ca parte a unui serviciu de găzduire web sau ca o versiune descărcabilă pe care o puteți găzdui în rețeaua proprie.

Nu este la fel de ușor de utilizat ca și constructorul de site-uri de tip drag-and-drop, începătorii se pot confrunta cu o dificultate de învățare a momentelor de programare. Dar acesta oferă o flexibilitate deosebită și poate propune un mic blog personal sau un site web al unei întreprinderi. În funcție de nevoile Dvs., este posibil să se merite efortul suplimentar.

WordPress vă permite să creați virtual orice tip de site web. Există o gamă largă de șabloane de proiectare și pluginuri sau extensii care va adăuga funcționalitatea de care aveți nevoie pe site-ul Dvs.

Dacă aveți nevoie de un site pe scară largă sau sunteți confortabil cu modificarea aspectului și setului de caracteristici oferite pe site, WordPress poate fi o alegere bună.

Care dintre ele este potrivit pentru mine?

Dacă doriți să creați rapid un site și nu aveți nevoie de niciun fel de funcții complicate, atunci un constructor de site-uri este ceea ce căutați. Veți putea crea și lansa site-ul Dvs. cu doar câțiva pași și puțin efort.

  • Selectați un șablon
  • Încărcați imagini și conținut
  • Publicați

Dacă sunteți în căutarea unui site cu mai multe funcții și aveți timp să învățați interfața CMS, atunci WordPress este alegerea potrivită. Acesta vă oferă mai mult control asupra designului site-ului, a ofertelor și poate să scadă pentru a îndeplini îndrumările pe termen lung pe care le aveți în vedere. Un constructor de site-uri web poate găsi provocarea elementelor tehnice, dar ar trebui să fie suficientă o înțelegere de bază a HTML-ului. Ați putea lua în considerare angajarea unui dezvoltator profesionist de web pentru a vă ajuta să vă construiți site-ul.

Ai un site nou? Dăruiește-i acum un nume de domen și pachet de hosting pe potrivă. Pentru achiziționarea concomitentă a celor două servicii, Amplica oferă reducere 10%. Detalii pe www.amplica.md la categoriile de servicii menționate.

Sunteți gata să luați o decizie și să începeți? Sperăm că informațiile furnizate aici vă va ajuta să înțelegeți mai bine fiecare opțiune.